Teološki simpozij 2024 - poročilo o dogodku


V sredo, 20. marca 2024, se je predstavnica uredništva www.zupnijavinica.com pridružila dogajanju na  Teološkem simpoziju 2024, ki ga je organizirala Teološka fakulteta UL.
Pod naslovom "Če boste imeli ljubezen med seboj ..." je simpozij raziskoval vlogo in sodelovanje duhovnikov in laikov v vodenju znotraj Cerkev. Dogodek je potekal od 9.00 do 12.15, sočasno v živo v Stični in preko spleta.

Komunitarnost, konflikt in komunikacija Ena od ključnih tem predavanj je bila "Komunitarnost, konflikt in komunikacija", ki jo je predstavil asistent dr. David Kraner. Poudaril je pomen skupnosti in komunikacije v krščanskem življenju, ob tem pa opozoril tudi na neizogibnost konfliktov ter pomen boljše komunikacije za zmanjšanje napetosti. Dodali bomo zvočni posnetek, ki pa je nekoliko slabše kvalitete. Trenutno nam tehnične zmogljivosti pripomočkov in pomanjkanje dodatnega para pridnih rok še ne dopuščajo optimalne kakovosti video in audio vsebin.

Laiki in kleriki skupaj na poti oznanjevanja in vodenja v duhu evangelija Docentka dr. Mateja Pevec Rozman je osvetlila temo "Laiki in kleriki skupaj na poti oznanjevanja in vodenja v duhu evangelija". Poudarila je potrebo po večjem vključevanju vernikov laikov v procese odločanja in vodenja, s poudarkom na njihovi kompetentnosti. Poseben poudarek je bil na razvoju komunikacijskih veščin in notranjih pogojev za uspešno sodelovanje in vodenje v Cerkvi.

Dodali bomo zvočni posnetek, ki pa je nekoliko slabše kvalitete. Trenutno nam tehnične zmogljivosti pripomočkov in pomanjkanje dodatnega para pridnih rok še ne dopuščajo optimalne kakovosti video in audio vsebin.

Dogodka so se udeležili ... ... duhovniki, redovniki, redovnice in katoliški laiki. Koordinator dogodka je bil Ivan Platovnjak DJ. Za www.zupnijavinica.com se je simpozija udeležila Tina Šikonja Hudelja, ki je izpostavila, da se čuti hvaležno za udeležbo v vlogi slušateljice na tem pomembnem dogodku, ki je prinesel še dodatna dragocena spoznanja o vlogi in sodelovanju različnih skupin znotraj Cerkve.


Bi se nam želeli pridružiti na katerem naslednjih dogodkov? Prav tako lahko pošljete različne oblike vsebine dogodkov iz življenja Cerkve, ki ste se jih že udeležili in bodo v spodbudo vsem ostalim sofaranom. Na www.zupnijavinica.com najdete kontakt župnika župnije Vinica in župnije Sinji Vrh ter kontakt uredništva. Veseli vas bomo. Dobrodošli tudi, če niste iz naših župnij.
Za www.zupnijavinica.com pripravila Tina Šikonja Hudelja.

Foto: Tina Šikonja Hudelja

Komentarji