Voli kot do sedaj: voli levo in ostani vol

 
Fotografija družine, ki želi spodbujati h odločitvam po krščanskem načelu: ZA ŽIVLJENJE.

Seveda nam gre v Sloveniji odlično in Evropa cveti kot še nikoli prej! Zakaj bi sploh razmišljali o spremembi? Naš zdravstveni sistem je brezhiben, izobraževalni standardi so najvišji možni, infrastruktura je brezhibna in davki so tako nizki, da jih sploh ne opazimo! Jasno je, da je vse to zasluga trenutnih političnih opcij v Evropi in v Sloveniji. Zato ostanimo pri istem receptu in volimo levo. Konec koncev, zakaj bi popravljali nekaj, kar očitno deluje popolno? Ne veste, kateri predstavniki sodijo na levo ali na desno? Ostanite doma!


Razlika med levim in desnim polom: Davki

Razprava med levim in desnim političnim polom je že dolgo prisotna, a se pogosto zdi, da mnogi še vedno ne razumejo glavnih razlik med njima, zlasti kar zadeva davke. Levi pol zagovarja višje davke za bogate in obsežnejšo državno intervencijo v gospodarstvo, z namenom zmanjševanja neenakosti in zagotavljanja socialnih storitev za vse. Zveni mikavno? Upoštevajte, da v primerjavi s celotnim svetom, vsi mi sodimo med bogatejše prebivalce planeta. Desni pol, na drugi strani, verjame v nižje davke za vse državljane, manjše vladno vmešavanje in spodbujanje gospodarstva in podjetništva kot pot do osebne in gospodarske svobode. Slednje omogoča nova delovna mesta, le-ta pa dostojno življenje vsakomur, ki le hoče poprijeti za delo. In nihče ne bo odrekel pomoči tistim, ki jo dejansko potrebujejo.


Ali vas vseeno mika levo?

Mnogi, ki se nagibajo k levim političnim strankam, verjamejo, da so ubogi. Ampak v resnici sploh niso, temveč le ne opazijo, da živijo na najbolj varnem delu zemeljske oble. Spet drugi, in teh je največ, današnjo levo politično sceno napačno zamenjujejo z nostalgijo po svoji mladosti v bivši državi. Vendar pa, če ima vaša družina svoj dom, redne dohodke in ste vsaj za silo zdravi, ne sodite med reveže. Socialistično/levičarsko prepričanje temelji na prerazporeditvi premoženja od tistih, ki imajo, k tistim, ki nimajo. Če imate vi "to malo", verjemite, da bodo levičarji poskrbeli, da boste dajali tudi od tega.


Koga danes levičarji razumejo za pomoči potrebnega?

Levičarske stranke, ki so v 20. stoletju doživele polom svojega osrednjega programa socializma, so v 21. stoletju družbeno-ekonomsko revolucijo zamenjale z moralno-kulturno. Njihove gonilne teme so zdaj liberalizacija splava, nova opredelitev zakonske zveze, propagiranje »novih modelov družine«, radikalni feminizem, legalizacija mehkih drog itd. Vse to so zdaj glavne teme nove postsocialistične levice (Nova levica in krščanstvo, 2015).


Kam se praviloma porablja davkoplačevalski denar v demokratični državi?

V demokratični državi se davkoplačevalski denar praviloma porablja za javne storitve, kot so zdravstvo, izobraževanje, infrastruktura in socialna varnost. V Sloveniji pa se pogosto zdi, da te institucije ne delujejo vedno v korist vseh državljanov. Se vam zdi, da slovenski zdravstveni sistem, šolstvo in druge javne storitve delujejo optimalno za vse nas?


Kam usmerja svojo pozornost in sredstva trenutna leva vlada?

Leva klika na oblasti usmerja svojo pozornost in sredstva v projekte, kot so evtanazija, na žalost je redefinicija zakonske zveze že za nami in s tem podpora novim družinskim modelom. Sledijo še radikalni feminizem (upamo, da ste utegnili najbolj znani Niki v Sloveniji podpisati njeno zadnjo peticijo) in legalizacija mehkih drog. Je to res to, kamor želite, da se porablja davkoplačevalski denar? Je to res svet, ki ga želite za svoje najbližje? Ali ne bi za spremembo izbirali desnih predstavnikov, ki tipično zagovarjajo družino, gospodarsko rast in podjetništvo, nižje davke za vse državljane in bolj učinkovito uporabo javnih sredstev? Učinkovita poraba javnih sredstev med vsem drugim zagotavlja tudi koristno pomoč osebam, ki pomoč tudi v resnici potrebujejo.


Voli levo in ostani vol!

Če ste zadovoljni s trenutno situacijo in želite, da se vaše premoženje še naprej prerazporeja, da se denar porablja za projekte, ki ne prinašajo neposrednih koristi večini državljanov, potem še naprej volite levo. A če želite spremembo, ki bi podprla družino, gospodarstvo in podjetništvo in učinkovitejšo rabo javnih sredstev, morda razmislite o tem, da daste priložnost desnim predstavnikom. Seveda, če vam je všeč status quo: "Voli levo in ostani vol!"

Ne veste, kateri predstavniki sodijo na levo ali na desno? Ostanite doma!

Za www.zupnijavinica.com Tina Šikonja Hudelja







Komentarji