Pohod za življenje 2024 v Kopru slavil zmagoslavje življenja!



V nedeljo, 22. septembra 2024, se je v sončnem Kopru zgodil prvi letošnji Pohod za življenje, ki je kot plamen upanja in ljubezni združil na stotine podpornikov iz vse Slovenije. Že od začetka, ob 11. uri pred Taverno, je bilo jasno, da bo dogodek nekaj posebnega – poln veselja, hvaležnosti in globokega sporočila, ki odmeva: »Vsak nerojeni otrok je človek!«

Pohodi za življenje so že tradicionalni dogodki, katerih namen je prebuditi srca in ozaveščati o dragocenosti vsakega človeškega življenja, še posebej tistih najbolj ranljivih – nerojenih otrok. Organizatorji so želeli letos posebej poudariti šokantno dejstvo, da po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije kar 73 milijonov nerojenih otrok letno izgubi življenje zaradi splava. Ta statistika nas pretresa, saj to pomeni, da je splav najpogostejši vzrok smrti na svetu. Pohod za življenje tako kliče k temu, da se zavemo: vsako življenje je dar, ki ga je treba zaščititi!

Program dogodka v Kopru je bil več kot pester – bil je čustveno ganljiv in hkrati navdihujoč. Najgloblje se je v srca vseh dotaknilo pričevanje osebe, ki je preživela postopek splava, kar je navzočim odprlo oči in prebudilo sočutje. Posebna gostja iz Španije je prav tako nagovorila množico in podala svetovno perspektivo tega boja za življenje. Najmlajši pa so uživali v bogatem programu, polnem presenečenj in smeha. Eden vhuncev dogodka je bila vsekakor predstavitev nove pesmi, ki je bila napisana posebej za letošnji Pohod za življenje in ki je prvič zaživela prav na tem dogodku.

Klic našim faranom in bralcem – Pridružite se Pohodu za življenje v Ljubljani ali Mariboru!

Dragi farani župnij Vinica in Sinji Vrh ter vsi zvesti bralci naše spletne strani! Če ste zamudili dogodek v Kopru, imate še priložnost, da se pridružite in s svojo prisotnostjo podprete življenje na dveh prihajajočih Pohodih za življenje, ki bosta potekala:

  • V Mariboru, v soboto, 28. septembra 2024, ob 10.00 uri na Glavnem trgu,
  • V Ljubljani, v soboto, 5. oktobra 2024, ob 10.00 uri na Prešernovem trgu.

Vsak korak na tem pohodu je korak za življenje, za pravico najranljivejših in za ljubezen, ki presega vse. Bodimo glasniki življenja, bodimo tisti, ki prinašamo upanje mamicam in očetom v stiski ter povzdigujemo glas za tiste, ki se ga ne morejo braniti sami.

Ne zamudite te priložnosti, da storite nekaj resnično pomembnega. 
Pridružite se in se zavzemite za življenje!


Utrinki iz dogodka v živo

Uredništvo www.zupnijavinica.com je Pohod za življenje v Kopru prenašalo v živo preko Instagram profila župnije Vinica in Sinji Vrh. Vabimo vas, da si ogledate utrinke tega čudovitega dogodka in podoživite veselje ter čustva, ki so zaznamovala pohod. Instagram Reel Embed

Oglejte si Instagram Reel

Oglejte si Reel na Instagramu




Še več, z veseljem vas spodbujamo, da tudi vi, dragi bralci, prispevate svoje utrinke! Bodisi iz kakšnega romanja, predavanja, maše v drugi župniji ali katerega koli drugega dogodka, nam lahko pošljete svoje prispevke – fotografije, misli ali celo daljši sestavek.

Vaša pričevanja bodo vsem nam v spodbudo in navdih, da skupaj živimo in doživljamo Kristusa ter se medsebojno krepimo v veri.

Naj nas Božja milost vodi, da bomo vsi enotni v prizadevanju za zaščito svetosti vsakega življenja!

Za www.zupnijavinica.com Ivan Hudelja in Tina Šikonja Hudelja.

Komentarji