NBA zvezdnik Gordon Hayward postal katoličan




Zvezdnik NBA Gordon Hayward se je uradno pridružil Katoliški cerkvi na slovesnosti, ki je potekala 1. oktobra v zgodovinski baziliki svetega Sebastijana v Rimu, kot je sporočila nadškofija za vojaško službo.

Hayward, 34-letni oče štirih otrok, se je avgusta letos upokojil po 14-letni košarkarski karieri, v kateri je igral za ekipe Utah Jazz, Boston Celtics, Charlotte Hornets in Oklahoma City Thunder.

Po navedbah iz sporočila za javnost je nekdanji igralec NBA skupaj z ženo Robyn in njunima najstarejšima hčerkama potoval v Rim posebej za to priložnost. Na slovesnosti je bil prisoten tudi Haywardov boter pri Zakramentu krščanskega uvajanja odraslih (OCIA), Maxwell Van Vliet.

Slovesnost je potekala med slovesno mašo v baziliki, posvečeni svetemu Sebastijanu, rimskemu častniku, ki je bil mučen v tretjem stoletju. Hayward je med mašo izrekel izpoved vere in prejel zakrament svete birme ter prvo sveto obhajilo. S temi zakramenti je Gordon Hayward vstopil v polnost zakramentalnega življenja Katoliške cerkve.

Poročilo navaja, da je Hayward za svoje birmansko ime izbral »Sebastijan« v čast zavetniku športnikov in vojakov.

Slovesnost je vodil nadškof za vojaško službo, Timothy P. Broglio, ki je bil v Rimu zaradi sinode o sinodalnosti. Nadškof Broglio je hkrati predsednik Ameriške škofovske konference (USCCB).

Po sporočilu za javnost je Haywardov OCIA inštruktor in direktor za duhovne poklice v nadškofiji, pater Marcel Taillon, povabil nadškofa Broglia, da vodi slovesnost, medtem ko je sam somaševal. Slovesnosti so se udeležili tudi več bogoslovcev, ki se pripravljajo na duhovništvo kot vojaški kaplani.


Povzeto po https://catholicvote.org/retired-nba-star-gordon-hayward-enters-catholic-church-in-rome/

Foto: www.nytimes.com


Komentarji